Romania, o tara plina de potential…

Am ceva anii de blogging la activ, desi nu sunt continuu si nici pe departe nu mai sunt acel blogger de la omarpluto.info care avea cate doua, trei articole pe zi, cel putin, insa cred, ca m-as putea numi si eu o idee de jurnalist. Unul jr, care a inceput sa invete si a ramas la statul de jurnalist incepator.

Jurnalismul dupa parerea mea vrea o multa mare atentie, putin talent si in special nu prea ai voie sa suferi de lene. Unul ca mine ar fi teribil de prost in acest domeniu, dupa cum bine si se vede. Poate unora le place ce scriu eu, insa niciodata nu am rabdarea sa recitesc un text sa il caut de greseli gramaticale sau stiu eu… poate pur si simplu sa ma reformulez pe ici pe colo.

Insa ceea ce vad in tabloidele online ii atat de jalnic ca sincer eu m-as putea numi Senior in domeniu, cu anii buni de experienta.

Un bun exemplu l-am avut astazi cand de-a dreptul am vazut penibilul crud al viitorilor jurnalisti din romania plini de potential.

Potential de prostie si de intarziati mintali!

Ca sa ma fac inteles!

Iei tu ma prostul satului o poza de acuma vre-o doi ani care e de fapt o secventa dintr-un film porno si daca stau mai bine si ma gandesc iti spun si casa de filme care la facut o blurezi ca sa fie incitanta pentru Facebook, si pui comentarii de genu:

  • BJ1wXjICcAAP1u-Doamneee, ce pitipoance! http://goo.gl/mRT8Zb 
  • Uite cum s-au destrabalat in hotel fetele astea
  • Toti s-au uitat la ele si s-au simtit… potenti http://goo.gl/mRT8Zb

Care fete ma amarule? Actritele de filme pentru adulti ? Bai ofticat notoriu de viata care esti, da putina originalitate nu ai?

Acuma daca te mai mananca in cur si mai apesi si pe link sa vezi ce scrie, dai pe spate. Iti vine sa-l cauti pe acel sef de redactie sau ce cacat e el acolo si sa mi-l bati , dar sa-i dai cu simt de raspundere pana ii intra meseria in cap.

DAR…

In alta ordine de ideii, nu jurnalisti sau sefii sau ce cacat is iei pe-acolo sunt vinovati! Ci analfabetii care ii sustin audienta si care sunt al dracului de multi. Daca te uiti la niste statistici, ajungi la concluzia ca is mai multi cretini de astia care urmaresc chestiile de genul decat intregul numar de oameni din Romania. Zici ca se uita si boii?!?

Mai crud decat asta ca au inceput sa adere la emisinile tv de genul si oameni mai invarsta la care ai pretentii. Adica intre emisiunile de stirii si “Viata satului” gen, navigheaza si nu scapa nici o emisiune din alea cu prostituate analfabete de Romania si nu numai.

Nu de mult chiar am purtat o discutie cu un amic de-al meu din romania care lucreaza intr-o oarecare televiziune, unde eu imi arata-mi dispretul pentru emisiunile de cacat care sunt la ora actuala pe toate posturile tv, inclusiv cele de stirii. Iar el mi-a raspuns calm ca au inceput sa piarda teren si filme de ultima ora in fata acestori emisiuni. Adica mai pe scurt, ori ii meci de fotbal, ori o emisune unde se dezbate viata la un cretin sau prostituata (bineinteles cotra cost), ori is stirii, care trebuie sa fie foarte atent selectionate, ca sa fie cat mai traumatizante si mai penibile. Iar daca mai ai si un prezentator care orice cacat ti-l prezinta adauga atmosfera ideala cu vocea aia groasa si sub stare de SOC / EXCLUSIV /AULEU MAMA nu da cu paru’ (gen stiriile de la Kanal D) restul nu mai conteaza.

SENZATIOANAL! Guta i-a dat o limba sub brat lui Beyonce de Romania !

Acuma nu intelegeti ca romanul nu se mai uita la filme, insa si aici categoria de filme castigatoare, e tot una pentru intarziati mintale e, bineinteles. Seriale de alea indiene,  turcesti si alte low budget  de genul, ale caror denumire cica nu ar fi de telenovela pentru simpla fapt ca nu vorbeste spaniola, portugheza sau braziliana.

Apoi mai e si catgoria productilor autohtone care variaza intre o emisune proasta sau film jalnic de comedie. Spre surpinderea mea unii au mai inceput parca sa isi puna si capul la contributie si din an in pasti mai fac si cate una reusita cat de cat . (Sau … am inceput sa ma prostesc si eu )

Asa ca romanul incepand din clasele primare cand este indoctrinat cu toceala, continua sa creasca cu o cultura genrala inspirata de televizor foarte bine pusa la punct, ca apoi sa isi dezvolte intelepciunea, trecand la un nivel de avansati intarziati mintali, online pe diferite site-uri de socializare sau alte aplicatii online unde se aduna ca mustele la cacat.

Ceea ce inca nu a inteles omul nostru de rand, e ca o cultura generala precara se cunoste de la o posta, oricat de mult s-ar chinui sa acopera golurile si sa o faca pe omul citit. Cand esti analfabet , intarziat mintal, nu ai cum sa o mai rotujesti IDOTULE! AM ZIS!

Leave a commentCopyright 2017 © All Rights Reserved