Pay to learn … bullshit …

Ati observat ca oamenilor le place sa plateasca pe aberatile care altii le zic? De multe ori ma intreb oare de ce nu pot si eu sa profit de prostia societati ? De ce nu ma pot duce sa fac si eu un amarat de seminar sa le spun de fapt ceea ce stiu si sa le arat NIMIC. Nimicul de fapt e esenta vietii… Daca ai si o poveste TRAGICA despre viata ta, 100% succesul e garantat. Nu iti ramane decat sa ai si o amarata de strategie de marketing la baza.

Recent am vazut un video pe Facebook (bineinteles) un fost boxier amator care a practicat wrestler profesionist, unde iti narateaza povestea lui trista si alegerile proaste care le-a facut pe vreme cand a lui mama traia. Pana aici nimic rau… Din contra toata admiratia ca incearca sa ii faca pe actualii copii sa vada ceea ce au langa ei.

Insa partea simpatica acuma vine: Domnul Marc Mero, vorbeste intr-o sala, care e plina pana la refuz de tot felul de tineri, care banuiesc (sau poate ma insel) ca au platit si un bilet pentru a il putea asculta pe marele om care se face singur “ratat”, iar sentimentul e exact unul de secta cu “Marc Guru” pe scena . Apoi descoperi ca isi vinde si DVD-urile la care chiar ai si reducere  daca le cumperi acuma, Great Deal, unde bineinteles e acelasi imbecil care a reusit sa gaseasca acea portitie de a face bani multi,  usor intr-un timp relativ scurt.

Scenariul e relativ simplu:

  1. Povestea tragica despre viata ta
  2. O morala care sa ii indrume pe oameni catre o cale mai buna. Ei deja o stiu, dar le place sa o auda de la alti, mai ales cand platesc
  3. Un marketing cu strategie moderna, dar modesta
  4. Un site si un magazin online cu bineinteles paginile pe toate retelele de socializare
  5. Turneu prin toata tara pentru inceput, apoi te extinizi si in afara granitilor

Binteles ca nu merge la infinit povestea asta, insa, pentru o perioda de timp pana se satura toata lumea de tine, merge treaba destul de bine. Nu esti decat o alta tragedie reala, iar oamenilor tot timpul le-a placut sa plateasca si sa vada asemenea prostii. Desi cu toti aveam cate o poveste demna de scris un roman in viata noastra proprie si personala, dar parca e mai placut cand o auzi pe a vecinului si contra cost.

Cum bineinteles, vedem si pe la show-urile din Romania, incepand cu “Romanii au Talent” si terminand cu “Next Star” sau oricare alta emisune inclusiv “Un Show Pacatos“. Are poveste tragica sansele ii se maresc. Macar pentru audienta, iar la final doar asta conteaza: “Audienta!”

Si acuma sa mai intreb si eu ceva, caci eu is mai incet la minte si ma fac toata ziua porc, caci aia sunt, insa nu ma plateste nimeni sa ma auda, asa ca nu ramane decat sa intreb pe altii mai inteligentii decat mine:

Acuma vorbim de un copil rebel, care daca prin absurd ar ajunge in sala aia unde jumate dintre tineri plang in hohote, in afara de ai considera pe toti niste ratati in frunte cu ratatul de pe scena, cam cu ce l-ar ajuta toata intalnirea respectiva? Chiar crede cineva ca o secta de genul poate schimba un adolscent rebel ? Se zice ca sa poti sa faci o schimbare in viata trebuie sa crezi in primul ca ai sa reusesti ca sa sanse sa o duci la un happy end. Ala nici macar nu vrea sa aiba vointa sa faca schimbarea!

Adica de fapt si de drept daca stai bine si te uiti tot show-ul asta e facut pentru acei oameni care deja fac lucru asta numai ca sunt prea idioti sa poata trai si invata singuri. Asa ca gaseste un amarat ca respectivul pe care il plateste si ii repeta doar ceea ce lui ii place sa auda. Drama, Thriller, Dragoste… Scenariu unui film de ala cu de toate.

Acuma fara nici o suparare, dar pentru mine genul lui Marc is cei mai parsivi oameni care is lipsiti de orice urma de omenie. Adica profiti si de moarta lu mata, ma amarului? Ce vrei sa imi zici, ca a trebuit sa moara mata ca sa gasesti o varinta de facut bani?!? Cu alte cuvinte tot maicata te intretine si la varsta asta.

Acuma nu am idee voi cei ce imi cititi acest articol, daca va da-ti seama ca si aceasta este o reclama binevenita si gratuita pentru domnul Marc, caci dupa video-ul de mai jos vor ajunge multi viitorii adapti, care din pacate, nu sunt capabil sa vada si in spatele cortinelor de fapt care e ideea de baza unui show de genul. Insa cum am mai zis si o mai zic:

Decat 10.000 de cretini care sa te inconjoare, mai bine un singur om care sa te inteleaga AM ZIS!

 

Leave a commentCopyright 2017 © All Rights Reserved